Kickoff – Digital Markedsføring

En blogg om digital markedsføring

Kickoff – Digital Markedsføring

Hei,

Første «forelesning» er over. Det er noe bra ved at Høyskolen arrangerer en hel forelesning på starten av et semester kun for å realitetsorientere oss om hva som forventes av oss det kommende halvåret.

Dagen startet med en »Quiz» for å kartlegge status på hvordan vi ligger an med forberedelsene våre og hvem vi er som personer. Jeg forsto rimelig raskt at siden vi brukte et tilpasset verktøy til dette (Menti) så er en god del av bakgrunnen for dette å «tracke» oss. I liten skala vil dette kanskje ikke bety mer enn at man fant ut at folk hadde dårlig humor eller prøvde å lyve, men i større skala er dette daglig påvirkende. Vi etterlater oss digitale spor hvor enn vi søker på internett, og det er faktisk slik at disse sporene selges til tredjeparter for at vi til syvende og sist skal få tilpasset reklame på de nettsidene vi besøker.

Det er ikke tilfeldig at klokkereklamer dukker opp på Youtube, Facebook, og forskjellige underholdningssider for meg etter å ha søkt på klokker. Det at jeg fortsatt får reklame for et visst merke 3 år etter at jeg kjøpte produktet er kanskje et dårlig forsøk på mersalg der de antar at jeg er en klokkesamler. Jeg tør heller tippe på at det sitter tredjeparter bak som vet hvilke muligheter tracking har gitt, men ikke helt har greid å optimalisere det. Det skal sies at jeg betalte via kort (et ikke-anonymiserende betalingsmiddel) så all informasjon om at kjøp allerede har skjedd burde vært notert.

Krav stilt

Jeg ble advart av emneansvarlig mot å velge Digital Markedsføring med mindre jeg var 100 % motivert og dedikert til oppgaven. Motivasjon sliter vi alle med til tider, uavhengig av om jobben din er å ha ferie resten av livet, eller om det faktisk er stress med påfølgende krav og frister jobben din består av. Men dedikasjon kan ingen ta fra meg. Jeg har et genuint ønske om å jobbe med markedsføring, merkevareledelse, og produktansvar. Bare det å frivillig velge at et halvt år av livet ditt skal gå til fordypning av den digitale markedsføringen viser mye dedikasjon i seg selv.

Foreleserne sa dette ville bli et semester der de skulle kjøre oss hardt , så hardt at vi på et eller annet tidspunkt ville revurdere om vi hadde valgt riktig, om vi kom til å takle presset og stresset og om vi faktisk var »bra nok». Det sier seg selv at når forelesere ber oss lese 1/5 av pensum før første skoledag, så vil dette bli et semester hvor vi vil måtte utfordre oss selv på et nytt nivå som aldri før og ofre litt sosialt liv. Men jeg kan love deg personlig utvikling som resultat!

Jeg vil satse på å blomstre under presset og studere alle tanker gjennom et positivt og optimistisk filter.

Teambuilding

Jeg er den minst kreative personen jeg kjenner, og fantasien min går ikke lenger enn til »top of mind»/første assosiasjoner. Vi ble bedt på kommando om å skrive ned noen stikkord om hvem vi er i dag, hvor vi har valgt fordypningsemnet, hvorfor vi kan nå dit, og vi ble bedt om å tegne et symbol som skulle tilsi vår fremtid.

Jeg skrev at identiteten min var Snapchat, jeg tegnet Barcode som min fremtidige arbeidsplass (i hvilken grad det er et symbol kan diskuteres), begrunnelsen var logisk nok at teknologi er fremtiden (fantasi for president der) og bare for å fylle siden med alle grunner til at jeg burde lykkes skrev jeg »Dedikasjon, #Dedikasjon, Dedikasjon!» såpass stort at jeg slapp å skrive det et par ganger til. Om det er en god CV kan diskuteres, men ærligheten var der.

Tillitsvalgt

Tiden var kommet, med 2 minutter igjen på klokka for å være presis, til å velge tillitsvalgt og vara. Jeg har nesten alltid hatt et tillitsvalgtansvar for klassene jeg har gått i. Jeg vil ikke skryte og kan være ærlig nok på at det handler om manglende konkurranse mer enn at jeg gir klassen mest verdi. I dag var intet unntak fra regelen.

Det er noe psykologibasert bak det når en foreleser stiller spørsmålet. Det er en stillhet med spenning. Det går 1 sekund, og det føles som evigheten. Det går 2 sekunder og vi har så og si ventet i 100 år uten at noen har meldt seg. På det tredje sekundet melder jeg meg. Ingen konkurranse sett, og jeg kan anses som valgt. Lettelse. Spenning. Forventningsfullt. Ordene beskriver menneskelige følelser, og disse følelsene er logisk. Jeg har nå påtatt meg et stort ansvar. Jeg har aldri vært perfekt og kommer aldri til å bli det, men jeg skal vise meg fortjent til vervet.

Klassen består av over 120 studenter. Kristian Bror Vevelstad er en av dem. Han ble valgt inn til vara/tillitsvalgt 2. Jeg kjenner Bror fra 3 semestre med fellesfag og vet at er det en som fortjener å ha et tillitsverv er det han. Dette er en ung mann med viljen og evnene til stede for å lykkes med studiene og i arbeidslivet. Bloggen hans kan følges på http://www.kristianbror.no/

Bror er også en av flere som er meldt inn til komiteen for å lede studieturen vår. Det blir kanskje et blogginnlegg om hva turen har gitt meg av innsikt når den tid kommer, men den tid den glede.

Dette ble et lengre innlegg enn antatt, da det ikke er faglig vinklet slik fra og med neste innlegg vil bli. Jeg vil prøve å holde kontinuitet utover og poste nye innlegg etter hver forelesning, og vil hverken love dere lengre eller kortere tekster. Jeg prøver å holde innleggene mine så konsise som mulig for å beholde kontinuerlig relevans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *