Første steg ut i digitaliseringen

En blogg om digital markedsføring

Første steg ut i digitaliseringen

Hei,

Da er forrige semesters bøker i metode, bedriftsøkonomi, forbrukersosiologi, og produkt- og prisstrategi lagt som støvsamlere i kjelleren. Ta det med ro, de skal sannsynligvis brukes til bacheloroppgaven og vil ikke bli dø ut. I tillegg overhørte jeg et ordtak i bokhandelen om at «Bøker er kunnskap i form av ord».

Det første jeg tenkte var å le høyt og lenge. Veldig høyt og veldig lenge. Jeg liker virkelig ikke å lese bøker, og ikke husker jeg halvparten av hva jeg har lest engang, så det å møte overhappy leseglade folk som sikkert leser et par bøker i uka av ren glede var ikke noe jeg kunne relatere særlig kjemi til.

Men etter en liten stund innså jeg et par ting. Jeg innså at jeg har lest hver eneste side som har vært pensum i over 3 semestre nå. Jeg innså at jeg med god samvittighet hadde bedre kontroll på pensum før eksamensrushet oppsto enn det jeg oppfattet at mine medstudenter som ikke hadde lest hadde, og jeg ser tilbake at det faktisk har hatt en verdi å lese. Det er mange ord, ja, det er en bok… Det er tungt å bare starte å lese første setning. Men jeg har lært gjennom egen erfaring at jeg også kanskje skal bli en overhappy leseglad fyr, eller i hvert fall prøve på det.

Vi fikk en tidlig beskjed av våre forelesere om å lese 2 av 7 pensumbøker (og dette er kun de fysiske bøkene; vi har artikler og e-bøker i tillegg) allerede før semesterets «kick-off», og jeg er overrasket over at jeg snart er ferdig med den første, med 4 dager igjen til skolestart på å komme godt i gang med den andre boken. Vi fikk også i oppgave om å opprette en blogg med tillegg av mange kompliserte verktøy relatert til bloggingen. Pr. nå 31.12.2017 kl. 14:12 når jeg skriver denne setningen er det bare jeg og en annen medstudent som har dokumentert at alt er ordnet før semesterstart. Dette er ikke et kappløp med noen som helst, utenom at det for min del er et kappløp med min egen samvittighet og frykt for å henge etter allerede fra første skoledag.

Mine forelesers blogger er det verdt å ta en nettsurfing innom:

Arne Krokan | Karl Philip Lund | Cecilie Staude | Cathrine Von Ibenfeldt

Jeg vet ikke hva du som leser gjør akkurat nå på selveste nyttårsaften, og jeg skulle selv personlig gjerne vært ute blant samfunnet, tatt en kaffe med deg og kanskje dratt på trening. Men det får man utsette til man faktisk vet hvor mye ledig tid man har. For dette studiet krever en god del egeninnsats og ofring av fritid.

Jeg bruker nettopp fritiden nå på studierelaterte gjøremål, og det er nok en blanding av frykt for dårlig samvittighet men også en god del engasjement, motivasjon og vilje til å ville gjøre en god innsats som driver meg til å blogge dette her, på nyttårsaften.

Jeg ser på klokken nå at det er på tide å begynne å lese hvis jeg skal rekke å holde min egen timeplan ajour. Til neste gang vi blogges (er det riktig ordbruk?) vil jeg ha lest ferdig boken «Det friksjonsfrie samfunn» og kommet godt i gang med boken «Nettverksøkonomi», hvis ikke, shame on me og dårlig samvittighet inn i det nye året…

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *